Mindful wandelen in de natuur

“Je loopt niet naar een doel. Lopen is ook geen middel. Lopen is zelfs geen doel meer. Geniet van iedere stap, want je bent al aangekomen”. Thich Nhat Hanh

Gedurende twee uur rustig door het bos wandelen. Niets anders dan rustig wandelen. Het contact voelen van jouw voeten op de grond, het zien van de kleurschakeringen in de natuur, de wind voelen op jouw gezicht, luisteren naar de geluiden om jou heen en de geuren ruiken van het bos.

Aandacht besteden aan wat er op dat moment is, in jou en om jou heen.

Bij iedere stap aanwezig zijn. Het leven is overal. Wandel en sta jezelf toe te genieten van iedere stap. Met iedere stap steeds lichter worden, iedere stap is voedend.

Alles in ons leven is cyclisch, en de natuur weerspiegelt die cyclus om ons heen door middel van seizoenen. Tijdens het wandelen verken je processen en fases in jouw leven door ze te spiegelen aan de seizoenen in de natuur. 

Winter, lente, zomer, herfst, winter…

Alleen, ontmoeting, verbinding, afscheid, alleen…

Geboorte, jeugd, volwassenheid, ouderdom en overlijden……

Welke processen spelen er in jou? Neem ze mee in de natuur. De meditaties tussendoor helpen om net weer anders, dieper naar jezelf te kijken en naar de natuur om jou heen. De verbinding met jou en de natuur om jou heen te ervaren.

Je gaat ontspannen en gevoed weer naar huis.

Wij wandelen in stilte, passen mindfulness toe en als het weer het toelaat gaan wij zitten of liggen.

Praktisch

Wij zijn 1,5 tot 2 uur onderweg. Het is belangrijk om goede schoenen aan te trekken en rekening te houden met het weer. Een flesje water voor onderweg kan handig zijn.