Stiltedag

“There is a voice that doesn’t use words. Listen.” ~ Rumi

De meeste mensen hebben wel eens ervaren welke wijsheid en rijkdom er verborgen ligt achter stilte. 

Wat is een stiltedag?

Een stiltedag is een soort van mini-retraite waarop we ons even terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken en stilstaan bij onszelf.
Door de hele dag in stilte door te brengen, neem je de tijd en aandacht voor jezelf en om naar jezelf te luisteren. Tijdens een stiltedag kom je tot jezelf.
De stilte in onszelf omvat een enorme zee van ruimte, waarin inzichten als vanzelf lijken te ontspringen, vanuit een enorme bron van innerlijke wijsheid. Stilte brengt inzicht, rust en inspiratie.

Wat zou er gebeuren als alles om je heen er even niet toe doet? Als er even niks van je verwacht wordt. Als er niks is waar je iets mee hoeft te doen? Een moment waarop je alleen hier hoeft te zijn? De stiltedag met als doel om de kracht van stilte te verkennen. Stil zijn en terugkeren naar de eenvoud en loskomen van dagelijkse routines.

Tijdens een stiltedag gun jij jezelf de ruimte om uit de doe modus te stappen en in stilte aandachtig aanwezig te zijn. Dit geeft ruimte, rust en een nieuwe balans. Tijdens deze dag is er steeds opnieuw de uitnodiging om jouw persoonlijke ervaring toe te laten, jezelf toe te staan te zijn wie je bent. Thuis komen in jezelf en rusten op het punt waar jij nu staat. Tijdens deze dag verblijven wij in stilte.

Ook gaan wij op pad, de natuur in. Laat je inspireren door de natuur om jou heen. Laat je inspireren door de stilte tijdens de oefeningen binnen.

“Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant. Laat jouw bewustzijn erop rusten. Wat zijn ze stil, wat zijn ze diepgeworteld in zijn. Laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is”.  Eckhart Tolle

We houden de gehele dag Mauna – nobele stilte – in acht. Dit houdt in dat er deze dag alleen gesproken wordt door de trainer, jij de dag in stilte beleeft en de aandacht richt op jouzelf. Jouw mobiel mag je thuislaten, ook hier wordt tijdens de stiltedag niet op gekeken.

Tijdens de stiltedag worden verschillende vormen van mindfulness oefeningen aangeboden.
Je kan de stiltedag gebruiken om de mindfulness beoefening op te frissen en/of te verdiepen.

Wat is mindfulness?
Mindfulness is een vorm van aandachttraining die je in het nu brengt, in het huidige moment. Het is een methode die eeuwenoude wijsheid uit het Oosten combineert met de meest actuele inzichten uit het Westen. 

Wat komt er aan bod?

  • mindful yoga
  • loopmeditatie in de natuur
  • zitmeditatie
  • bodyscan
  • Vegetarische lunch ( in stilte)
  • Aan het einde van deze dag zal een moment van reflectie zijn op de ervaringen van deze dag

Voor wie?

Voor iedereen die op zoek is naar de kracht van stilte.

Wanneer?

 

Datum

 

Kosten

€ 95,00, inclusief eenvoudige vegetarische lunch ( salade of soep, broodjes, koffie, thee en sap)

Aanmelden

info@yogachandrabarneveld.nl